Droogbloemen terug van weggeweest

De woon- en bloemenbloggers wereldwijd weten het: droogbloemen zijn alles behalve duf en ouderwets, maar helemaal terug van weggeweest. Inmiddels zijn er steeds meer bloemisten die weer droogbloemen toevoegen aan hun assortiment.

Droogbloemen zaten vanaf halverwege de jaren negentig stevig in het verdomhoekje en de afgelopen 25 jaar was er nauwelijks vraag naar. Blaas het stof er maar weer af, want ineens kunnen we niet meer om droogbloemen heen.
Ineens trekt de vraag weer helemaal aan, droogbloemen zijn niet aan te slepen. Het past blijkbaar helemaal in de natuurlijke trend. Droogbloemen geven een ruimte gelijk sfeer. Het geeft een gevoel van ambachtelijkheid dat helemaal past bij de tijd van nu. De hang naar een meer eenvoudige, duurzame en ambachtelijke manier van leven. Droogbloemen zijn bovendien duurzaam, een mooi gedroogde bloem gaat heel lang mee.

Je kan natuurlijk je eigen bloemen te drogen, gewoon een mooie bos bijeen binden en op de kop te drogen hangen, maar het resultaat is wisselend. Telers van droogbloemen waar wij gebruik van maken kennen precies de timing, technieken en droogtijden voor een mooi gedroogde bloem.

We hebben tegenwoordig naast de luxe (verse) boeketten ook droogbloem boeketten bij Floral Service met de mooiste gedroogde bloemen en grassen. Maar ook prachtige schoof lavendel of graan. Of de in mono de Phalaris of graanmix kan je bij Sijsner bestellen.
De handgebonden droogbloemen boeketten zijn speciaal samengesteld en alleen bij Floral Service te koop. Maar heb je een ander idee ….laat het ons dan weten. Ook voor het maken van de handgebonden droogbloemen boeketten maakt Floral Service naar tevredenheid gebruik van uitzendkrachten van Sijsner.

Comments are closed.