Luxe boeketten in Bloemenveiling Aalsmeer

Als je door de veiling rijdt zie je overal om je heen dat er standaard boeketten worden gemaakt. Zo is bij Jacques en Jeroen van Floral Service het idee ontstaan om luxe boeketten te gaan maken. Want een behoorlijk boeket is nergens te vinden. Een boeket mág tegenwoordig ook wat luxer zijn en de consument vindt het ook geen probleem om hier wat meer aan uit te geven.

Op dit moment is er een krapte op de arbeidsmarkt waardoor het voor veel bloemisten lastig is om goed personeel te vinden die ervaring hebben in de sector. Steeds vaker besteden ze hun bestellingen uit. Op dit moment zijn speelse, luchtige plukboeketten de trend. Maar ook grote luxe boeketten worden steeds vaker besteld.

Jacques is een arrangeur in hart en nieren. Als arrangeur maak je bloemstukken voor bijzondere momenten. Na een gesprek met de klant heeft hij een goed beeld van de vraag en wensen van de klant waardoor hij hierop kan inspelen. Jacques heeft gevoel voor vormen, kleur en welke materialen bij elkaar passen. Hij maakt een voorbeeld voor de klant en na overleg wordt de order geplaatst. Jacques kreeg onlangs de vraag van een klant om rouwwerk te maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij nu ook voorbeelden van rouwwerk heeft liggen en dat er steeds vaker orders voor rouwwerk geplaatst worden.

Jacques heeft in de veiling zijn eigen “showroom” ingericht. De klant kan daar voorbeelden zien van boeketten en grafwerk. Zo heeft de klant een idee wat er allemaal mogelijk is en kunnen ze aan de hand van deze voorbeelden hun bestelling plaatsen. Ook is het mogelijk om een inlogcode aan te vragen en via de webshop bestellingen te plaatsen.

Bij drukte en grote orders maakt Jacques gebruik van uitzendkrachten van Sijsner. “Het is fijn dat deze mensen zo flexibel in te zetten zijn”!

Comments are closed.